5 Ocak 2015 Pazartesi

S7 200 UYGULAMALARI (PLC ÖRNEKLERİ)


ÖRNEK: Bir sistemde, 2 adet motor çalıştırılacaktır. Start butonuna ilk defa basıldığında sadece 1 nolu motor devreye girecek ve sürekli çalışacaktır. 1. motor çalışmaya başladıktan sonra aynı start butonuna ikinci defa basıldığında 2 nolu motor devreye girecek ve sürekli çalışacaktır. Stop butonuna basıldığında çalışan motorlar duracaktır.






ÖRNEK: Bir sistem, 1 adet sınır anahtarı ve bir adet stop butonu ile kumanda edilecektir. Mekanik bir sistem gelip sınır anahtarına çarptığında 1. motor sürekli, 2. motor ise hareketli sistem sınır anahtarına baskı uyguladığı sürece devrede kalacaktır. Mekanik sistem sınır anahtarından kurtulduğu anda 2. motor duracak, 1. motor çalısmaya devam edecektir. Stop butonuna basıldığında tüm sistem duracaktır.



ÖRNEK: Bir sistemde 3 adet motor çalıştırılacaktır. Sistemi çalıştırmak için 2 start ve 1 stop butonu kullanılacaktır. 1. start butonuna basıldığında 1. ve 2. motorlar çalışmaya baslayacak, 1. start butonundan el çekildiğinde 1. motor duracak 2. motor çalışmaya devam edecektir. 2. start butonuna basıldığında ise sadece 3. motor çalışacak, ancak 2. motor çalışmadan 2.start butonuna basılsa bile 3. motoru çalıştırmak mümkün olmayacaktır.



ÖRNEK: Bir sistemde 4 adet motor çalısacaktır. Sistemin kumandası için 3 adet start ve 1 adet stop butonu kullanılacaktır.
1. start butonuna basıldığında sadece 1. motor çalısacaktır.
2. start butonuna basıldığında sadece 1. ve 2.motorlar çalısacaktır.
3. start butonuna basıldığında 3. ve 4. motorlar çalısacak, eğer 3. start butonuna basıldığı
anda 1. ve 2. motorlar çalısıyorsa bu motorlar duracaktır. Sistem herhangi bir anda stop
butonu ile durdurulabilecektir.



ÖRNEK: Bir sistemde 3 adet motor çalıstırılacaktır. Sistemin kumandası için 3 adet start ve 1 adet stop butonu kullanılacaktır.
1. start butonuna basıldığında 1. motor ve 2. motor çalısacak, 1.start butonundan el çekildiğinde 2. motor duracak ve 1. motor çalısmaya devam edecektir.
2.start butonuna basıldığında 1. motor duracak 2. ve 3. motorlar sürekli çalısacaktır.
3. start butonuna basıldığında ise sadece 3.motor çalısacak ancak daha önceki çalısmaya göre ters yöne dönerek çalısacaktır.










1 yorum:

  1. güç devresi yokmu





    : Bir sistemde 3 adet motor çalıştırılacaktır. Sistemi çalıştırmak için 2 start ve 1 stop butonu kullanılacaktır. 1. start butonuna basıldığında 1. ve 2. motorlar çalışmaya baslayacak, 1. start butonundan el çekildiğinde 1. motor duracak 2. motor çalışmaya devam edecektir. 2. start butonuna basıldığında ise sadece 3. motor çalışacak, ancak 2. motor çalışmadan 2.start butonuna basılsa bile 3. motoru çalıştırmak mümkün olmayacaktır.

    YanıtlaSil